Zarar ediyor yorumu biraz yüzeysel kalıyor

Epic Games'in Hogwars Legacy'i ücretsiz vermesi kısa vadede maliyetli gibi görünse de , aslında bu bir yatırım.
Böyle büyük bir oyunu bedava vermek milyonlarca yeni kullanıcı çekiyor. Oyunu alan oyuncular epic hesabı açıyor, kütüphanesine giriyor, sonra indirimlerdeki başka oyunları satın alıyorlar.
Uzun vadede marka gücü ve mağaza alışkanlığı daha değerli.
Uzun vadede piyasa değerlerini artırmak için yapılan hamleler bunlar evet. Geçtiğimiz aylarda parasal açıdan zarar ettikleri ile ilgili bir yazı okumuştum o yüzden öyle söyledim. Uzun vadede bu zararı kara dönüştürmeyi başarırlarsa bu hediye sistemi kalıcı olur diye düşünüyorum yoksa vazgeçebilirler. Her şeyi geçtim bir de hala TL ile oyun satmayı bırakmadılar ama ayar çektiler yine de. Fakat hala Steam ile Epic Games'in ikisine birden gelen oyunlar Epic Games'te daha iyi bir fiyatla çıkabiliyor. İndirim konusunda da daha iyiler bana göre.
Tek sıkıntı şu ki hala launcherlarını yeterli bulmuyorum. Download hızında da gariplikler oluyor yani Steam'de tam performans alırken Epic Games kısıtlıyor gibi. Herkeste böyle değilmiş ama galiba ondan emin değilim.
Bu arada şu an Chivalry 2 ücretsiz veriliyor ve akşam saat 19.00'da 2 oyun birden ücretsiz olacak.