|
MadeInUkraine
|
 |
November 14, 2019, 09:45:52 AM |
|
Сьогодні прочитав що в законопроекті по легалізації крипти,хочуть дерти з простих людей 5% за конвертацію крипти в фіат. Взагалі офігіли. Мене зараз все влаштовує. Нехай ідуть лісом з такими комісіями
А який відсоток особисто вас влаштовував би?
|
█████▄▄██████████▄▄█████ ███▄████████████████▄███ ████████████████████████ ████████████████████████ ████████████████████████ ████████████████████████ ████████████████████████ ████████████████████████ ████████████████████████ ████████████████████████ ██▀██████████████████▀██ ████▀▀████████████▀▀████ | | | | Ҝ Ҝ Ҝ | | | | Ҝ Ҝ Ҝ | | · Anonymity by CryptoNote · Zero premine & instamine · Low transaction fee |
|
|
|
|
corrado25
|
 |
November 14, 2019, 10:17:46 AM |
|
Сьогодні прочитав що в законопроекті по легалізації крипти,хочуть дерти з простих людей 5% за конвертацію крипти в фіат. Взагалі офігіли. Мене зараз все влаштовує. Нехай ідуть лісом з такими комісіями
А який відсоток особисто вас влаштовував би? 0 відсоток. Вони мені нічого не дали щоб з мене зараз відсотки брати. Нехай беруть з бірж відсотки
|
|
|
|
|
|
sla1925
|
 |
November 14, 2019, 12:10:09 PM |
|
Подивився той законопроект і не зрозумів причин істерики. 5%! Всього-навсього. Зараз - це 18%+1,5%. Де зрада? Я розумію, що не платити нічого (замість 18%+1,5%) - це краще, ніж платити 5%, але... Особисто для мене краще сплатити 5% і мати "білі" гроші, ніж мати проблеми з законом. Якщо приймуть ті 5%, вважайте, що то халява. Але не впевнений, що приймуть саме в такому розмірі.
|
|
|
|
|
lady_bug
Jr. Member
Activity: 205
Merit: 1
|
 |
November 15, 2019, 09:21:55 AM |
|
вони зараз там приймуть 5% але цеж Україна я ще понаприймають ряд поправок до того всього що прості люди і іноземним компанії не зможуть вести нормальний бізнес
|
|
|
|
|
badlam
Member

Activity: 212
Merit: 54
|
 |
November 15, 2019, 04:51:32 PM |
|
Вся суть легалізації зводить до зняття податків от і все. Так це такої уваги від держави хотіли? Варто буде лише раз заплатити податки і твій гаманець буде відомій всім з прив`язкою до особи, а всі ми знаємо як у нас зберігається інформація та до кого вона може потрапити.
|
|
|
|
|
|
Flodner
|
 |
November 16, 2019, 01:56:09 PM |
|
Вчора був пост депутата на фейсбук, що законопроект зареєстрували, але зараз посилання на нього не працює Пошукав і на сайті ВР і в гуглі - поки не знаходить Але потім треба буде почитати текст, бо інтуїтивні враження негативні
|
|
|
|
|
sla1925
|
 |
November 16, 2019, 02:41:39 PM |
|
Вчора був пост депутата на фейсбук, що законопроект зареєстрували, але зараз посилання на нього не працює Пошукав і на сайті ВР і в гуглі - поки не знаходить Але потім треба буде почитати текст, бо інтуїтивні враження негативні
Інтуіцію до справи не пришиеш.  Що саме вам не подобається? Конкретно?
|
|
|
|
|
|
Flodner
|
 |
November 19, 2019, 01:16:47 PM |
|
Інтуіцію до справи не пришиеш.  Що саме вам не подобається? Конкретно? Не подобається те, що в цьому законі все про опадткування. Принаймні поки що, не бачу щоб він щось додав в плані того, що в України захочуть прийти якісь нові інвестори, а оподткування буде вводитись. На мою думку податки в сфері блокчейн та криптовалют не потрібні, саме в цьому Україна могла б забезпечити конкурентну перевагу в порівнянні з іншими країнами. До речі ось вже є й на сайті текст http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=67423І ще, на іншу тему - тут раніше було багато бажаючих заробити меріт. так от чудовий шанс - конкурс до 10-річчя форуму https://asktom.cf/index.php?topic=5193860.1140Якщо є якісь мистецькі ідеї - можете їх запосити, і крім меріту можна виграти ще й біткойнів) Але меріти там чимало скидаю - мені скину трохи)
|
|
|
|
|
sla1925
|
 |
November 20, 2019, 08:39:09 AM |
|
Не подобається те, що в цьому законі все про опадткування. Принаймні поки що, не бачу щоб він щось додав в плані того, що в України захочуть прийти якісь нові інвестори, а оподткування буде вводитись.
На мою думку податки в сфері блокчейн та криптовалют не потрібні, саме в цьому Україна могла б забезпечити конкурентну перевагу в порівнянні з іншими країнами.
Не дуже розумію, чому саме крипта повинна притягувати інвесторів в Україну? Але то таке. Особисто мене, як фізичну особу, в цьому законопроекті цікавить лише шматок тексту про 5%. Мене це влаштовує. Все інше - хай розбираються ті, кого це стосується. 
|
|
|
|
|
buharikx31
Sr. Member

Activity: 830
Merit: 258
WPP ENERGY - BACKED ASSET GREEN ENERGY TOKEN
|
 |
November 23, 2019, 06:59:21 AM |
|
Подивився той законопроект і не зрозумів причин істерики. 5%! Всього-навсього. Зараз - це 18%+1,5%. Де зрада? Я розумію, що не платити нічого (замість 18%+1,5%) - це краще, ніж платити 5%, але... Особисто для мене краще сплатити 5% і мати "білі" гроші, ніж мати проблеми з законом. Якщо приймуть ті 5%, вважайте, що то халява. Але не впевнений, що приймуть саме в такому розмірі. Я так само думаю, що 5% для нашої держави буде замало, вони як завжди роблять так, що більше як з ПДВ, тому я вважаю що це тільки можливий відсток податку, але як вони збираються це відслідковувати коли є багато платофрм, які дають можливість виводити кошти за допомогою peer-to-peer, без того, щоб залучати третю сторону, дуже дивно і реально не віриться, що вони це зможуть якось реалізувати, хіба що на зареєстрованих біржах, які відслідковуються податковою, а так в цілому мені здається це безглузда ідея, хіба що людина в якої є великі кошти і вона хоче безпечно їх вивести, але знову ж таки вітдавати 5% це теж не мало від великої кількості
|
|
|
|
|
sla1925
|
 |
November 23, 2019, 09:09:16 AM |
|
Я так само думаю, що 5% для нашої держави буде замало, вони як завжди роблять так, що більше як з ПДВ, тому я вважаю що це тільки можливий відсток податку, але як вони збираються це відслідковувати коли є багато платофрм, які дають можливість виводити кошти за допомогою peer-to-peer, без того, щоб залучати третю сторону, дуже дивно і реально не віриться, що вони це зможуть якось реалізувати, хіба що на зареєстрованих біржах, які відслідковуються податковою, а так в цілому мені здається це безглузда ідея, хіба що людина в якої є великі кошти і вона хоче безпечно їх вивести, але знову ж таки вітдавати 5% це теж не мало від великої кількості
З власного досвіду: гроші не з крипти, але з інтернету, прийшли на картку. Наступного року мені доведеться сплатити 19,5% податків. Це до х... багато. Але я це зроблю, бо хочу мати "білі" гроші і не хочу ховатися від держави. Якби це було 5%, я б навіть не задумувався. Якщо крипту не обмінювати на гривні та не виводити через банк, думаю, можна взагалі цим питанням не перейматися, принаймні, поки що. 
|
|
|
|
|
|
Flodner
|
 |
November 23, 2019, 11:55:26 AM |
|
А в чому проблема зараз відкрити ФОП і виводити на ФОП, сплативши 5%? Все так само можна зробити Можливо, після прийняття законодавства стане легше До речі недавно був на мітапі де заступник міністра цифрової трансформації казав, що поки що це декларування по-бажанню Хочеш "білих" грошей - то задекларуй свій прибуток з біржі, сплати 5%, не хочеш - то так само можна виводити на картку, принаймні поки що ніхто це не перевірятиме
|
|
|
|
|
sla1925
|
 |
November 23, 2019, 01:36:15 PM |
|
А в чому проблема зараз відкрити ФОП і виводити на ФОП, сплативши 5%? Все так само можна зробити
Немає сенсу, доходи нерегулярні і невеликі. Хочеш "білих" грошей - то задекларуй свій прибуток з біржі, сплати 5%, не хочеш - то так само можна виводити на картку, принаймні поки що ніхто це не перевірятиме
Не хочу ризикувати, та і країні допомагати треба. 
|
|
|
|
|
lady_bug
Jr. Member
|
 |
November 23, 2019, 05:17:23 PM |
|
|
|
|
|
|
lady_bug
Jr. Member
|
 |
November 26, 2019, 10:25:45 AM |
|
привіт сьогодні Зеленський підписав закон уголовну відповідальність за незаконне збагачення шляхом конфіскації активів. В якості активів між всіма також вказані криптовалюти
|
|
|
|
|
|
|
Vinsonner
Newbie
Activity: 15
Merit: 0
|
 |
December 02, 2019, 08:34:16 PM |
|
Вся суть легалізації зводить до зняття податків от і все. Так це такої уваги від держави хотіли? Варто буде лише раз заплатити податки і твій гаманець буде відомій всім з прив`язкою до особи, а всі ми знаємо як у нас зберігається інформація та до кого вона може потрапити.
Проект Закону було розроблено для визначення "правил гри", черговий крок іміджмейкінгу України новою командою. Як на мене це непоганий та доси м'який старт у втручанні держави до врегулювання кріптовалют (оподаткування лише в частині взаємодії з фіатом та оподаткування прибутку як підтвердженням особистих доходів), могло бути й гірше  Але ця пільгова ставка податку на доходи 5% діє лише на перші 5 років, а як воно буде надалі, вирішить лише політична кон'юнктура. Маэте знати, що відбувається раз на п'ять років у державі. Так звана теза токенізації активів та ліцензування кріптобірж та обмінників Національною комісією з цінних паперів це вже зовсім лячно в контексті бюрократії. Цікаво, чи готові кріптобіржі до контролю у виконанні Держфінмоніторингу... 
|
|
|
|
|
|
|
|
Docent85
|
 |
December 20, 2019, 07:53:44 PM |
|
А в чому проблема зараз відкрити ФОП і виводити на ФОП, сплативши 5%? Все так само можна зробити
Немає сенсу, доходи нерегулярні і невеликі. Хочеш "білих" грошей - то задекларуй свій прибуток з біржі, сплати 5%, не хочеш - то так само можна виводити на картку, принаймні поки що ніхто це не перевірятиме
Не хочу ризикувати, та і країні допомагати треба.  Гарне у вас бажання, но для того щоб щось отримувати від громадян, треба їм щось давати. Мені наша держава нажаль навіть вищу освіту платною зробила, тому не маю жодного бажання платить якісь податки з крипти, нехай ідуть лісом!
|
|
|
|
|
Flodner
|
 |
December 20, 2019, 09:49:39 PM |
|
Гарне у вас бажання, но для того щоб щось отримувати від громадян, треба їм щось давати. Мені наша держава нажаль навіть вищу освіту платною зробила, тому не маю жодного бажання платить якісь податки з крипти, нехай ідуть лісом!
Ну не треба вже аж таке вигадувати - де це платну освіту зробила держава? До сих пір є дуже багато бюджетних місць Інша справа в тому, що їх стає менше... це вже інше філософське питання - що можливо нам і не потрібно стільки бюджетних місць, стільки спеціальностей, і т д А то тенденція, що всі прагнуть бути економістами, юристами, міжнародні відносини закінчити - а вакансій стільки немає, а з тих, які є частина по зв"язках вирішується... І потім з вищою освітою їдуть в Польщу і скаржаться, що держава не дала високооплачуваємої роботи. Щодо податків з крипти - то звісно ж я проти, на жаль ті хто зараз прийшли теж не думають стратегічно
|
|
|
|
|