Bthd
Legendary
Activity: 2506
Merit: 2603
Chancellor on Brink of Second Bailout for Banks
|
 |
October 08, 2020, 10:07:12 PM |
|
Sadece öyle dese iyi asıl tehlikeli söylem türk lirası rekabetçi bir paraya dönüşüyor demek ve buna inananların olması. Eldeki çok kısıtlı kaynakla çinin yaptığını yapıp diğer ülkeleri zor durumda bırakacağınızı hayal ediyorlarsa işimiz zor. Bence hiç bir şey denedikleri yada umursadıkları yok aslında.
Seni beni yada bir başkasını umursayan bir tane bile siyasetçi, bakan yada yetkili olduğuna inanmıyorum. Sınırlı üretim sınırsız harcama isteğinin bizi götürebileceği tek yer var maalesef.
|
|
|
|
|
|
Granxis
|
 |
October 09, 2020, 03:56:15 AM |
|
dolar aldı başını gidiyor artık ayın sonu gelmeden 8i sene sonu gelmeden 10 u görecek gibi bu hızla giderse ne kadar hamle yaparlarsa yapsınlar nafile gibi duruyor nasıl durduracaklarını da bilmiyorlar ki dolarla işiniz mi var da dolarla mı maaş alıyorsunuz diyor sayın bakanımız  Dusunuyorum dustugumuz bu zavalli durum bir avrupa ulkesinde olsaydi ne yaparlardi diye, bizim yaptiklarimiz tam tersini yaparlardi. Bakin onumuzdeki yil dolar 10 olacak, sonra ne mi olacak, 9.90 ve 9.80'de tutmaya calisacaklar, degisik kampanyalar falan sonra 10'na gelmeden bir sifir atacaklar. Bizde de bol sifir var, at at bitmez.
|
| | | . .Duelbits. | | | █▀▀▀▀▀ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █▄▄▄▄▄ | TRY OUR
NEW UNIQUE GAMES! | | . ..DICE... | ███████████████████████████████ ███▀▀ ▀▀███ ███ ▄▄▄▄ ▄▄▄▄ ███ ███ ██████ ██████ ███ ███ ▀████▀ ▀████▀ ███ ███ ███ ███ ███ ███ ███ ███ ▄████▄ ▄████▄ ███ ███ ██████ ██████ ███ ███ ▀▀▀▀ ▀▀▀▀ ███ ███▄▄ ▄▄███ ███████████████████████████████ | . .MINES. | ███████████████████████████████ ████████████████████████▄▀▄████ ██████████████▀▄▄▄▀█████▄▀▄████ ████████████▀ █████▄▀████ █████ ██████████ █████▄▀▀▄██████ ███████▀ ▀████████████ █████▀ ▀██████████ █████ ██████████ ████▌ ▐█████████ █████ ██████████ ██████▄ ▄███████████ ████████▄▄ ▄▄█████████████ ███████████████████████████████ | . .PLINKO. | ███████████████████████████████ █████████▀▀▀ ▀▀▀█████████ ██████▀ ▄▄███ ███ ▀██████ █████ ▄▀▀ █████ ████ ▀ ████ ███ ███ ███ ███ ███ ███ ████ ████ █████ █████ ██████▄ ▄██████ █████████▄▄▄ ▄▄▄█████████ ███████████████████████████████ | 10,000x MULTIPLIER | │ | NEARLY UP TO .50%. REWARDS | | | ▀▀▀▀▀█ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ ▄▄▄▄▄█ |
|
|
|
esmger
Jr. Member
Activity: 91
Merit: 2
|
 |
October 12, 2020, 02:19:21 PM |
|
Ekimin ortalarına doğru 8 i görürüz dedim ama nedense hızı kesildi. Ekim sonuna doğru 8.20 8.30 bandında olması muhtemel
|
|
|
|
|
execijutiere
Legendary
Activity: 2030
Merit: 2041
|
 |
October 12, 2020, 08:28:11 PM |
|
Bu haftasonuna kadar dolar 8 i görür 10 kuruş zamla. Durmak bilmez de artık 10 u hedefler. Paramız gittikçe değer kaybetmeye devam ediyor artık dur denme zamani geldi geçiyor bile diye düşünüyorum
|
|
|
|
|
|
flipme
|
 |
October 18, 2020, 09:38:27 AM |
|
Dolar 9tl’ye doğru ilerliyor, pekte duracak gibi değil, o seviyelere yaklaşınca bir düzeltme yapıp 8e yakın yerlerden seneyi kapatabilir.
Asıl facia 2021’de olacak gibi, bu basılan paraların yansımaları 2021 de net bir şekilde ortaya çıkacak, dolar 13 lira olduğunda kimse şaşırmasın.
|
|
|
|
|
jakdanyel
|
 |
October 18, 2020, 02:53:49 PM |
|
Doların 2021 yılı sonunda 10 liranın aşağısında olması ekonomik açıdan başarı olur.Maalesef artık çok kötü noktaya geldik 2001 krizini mumla arayacağımız günler başladı zaten en azından o zamanlar özelleştirebileceğimiz şirketlerimiz vardı artık onlarda yok.
|
|
|
|
Bthd
Legendary
Merit: 2603
Chancellor on Brink of Second Bailout for Banks
|
 |
October 18, 2020, 05:07:58 PM |
|
Enflasyon artık hayatımızın bir parçası haline geldi. Merkez bankası sitesinden tedavüldeki para miktarındaki artışı açıp incelerseniz cebimizdeki paraya hiç dokunmadan onu nasıl bizden aldıklarını görebilirsiniz. 2019 ocak ayından bugüne kadar yaklaşık 1.5 sene içerisinde dolaşımdaki miktar iki katına çıkmış. Bu sebeple yapılan %10 enflasyon oranı açıklamaları artık sadece komik geliyor. https://evds2.tcmb.gov.tr/index.php?/evds/portlet/8eLQWIxob30%3D/tr Son 9 yıla baktığınızda ise dolaşımdaki miktarın 8 kat arttığını görüyorsunuz. Bitcoin sınırlı adet özelliği sayesinde bu açıdan çok önemli bir konumda yer almaktadır.
|
|
|
|
|
gospodin
Legendary
Merit: 1481
alex
|
 |
October 18, 2020, 06:31:46 PM |
|
bu ayın 22'sinde ppk toplantısı olacak. bu adamlar şimdi kalkıp "yahu faizleri çok artırdık biraz da indirelim." der mi der:)) dünyayı salladım da bizim açımızdan doları etkileyecek iki olay var: birisi amerikan seçimleri diğeri de corona. hep aynı şeyleri yazıyorum ama her sabah kalktığımızda %5 fakirleştiğimizi görmek istemiyorum. o zaman tahminleri alayım. sizce bu hafta faiz ile ilgili nasıl bir karar çıkacak?
|
|
|
|
|
|
Granxis
|
 |
October 23, 2020, 05:55:50 PM |
|
Enflasyona bagisiklik kazandik artik, aciklanan enflasyona kesinlikle inanmiyorum, ne acikliyorlarsa en az yuzde 50 kafadan ekleme yapiyorum. Dolar konusuna hic girmek istemiyorum ama faizlerin yukari cekilmesi gereekiyor yoksa duseremeyecekler bu dolari. Herkes olmayan parasiyla kredi cekip dolara yatirmaya basladi, herseuin hayirlisini diliyorum.
|
| | | . .Duelbits. | | | █▀▀▀▀▀ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █▄▄▄▄▄ | TRY OUR
NEW UNIQUE GAMES! | | . ..DICE... | ███████████████████████████████ ███▀▀ ▀▀███ ███ ▄▄▄▄ ▄▄▄▄ ███ ███ ██████ ██████ ███ ███ ▀████▀ ▀████▀ ███ ███ ███ ███ ███ ███ ███ ███ ▄████▄ ▄████▄ ███ ███ ██████ ██████ ███ ███ ▀▀▀▀ ▀▀▀▀ ███ ███▄▄ ▄▄███ ███████████████████████████████ | . .MINES. | ███████████████████████████████ ████████████████████████▄▀▄████ ██████████████▀▄▄▄▀█████▄▀▄████ ████████████▀ █████▄▀████ █████ ██████████ █████▄▀▀▄██████ ███████▀ ▀████████████ █████▀ ▀██████████ █████ ██████████ ████▌ ▐█████████ █████ ██████████ ██████▄ ▄███████████ ████████▄▄ ▄▄█████████████ ███████████████████████████████ | . .PLINKO. | ███████████████████████████████ █████████▀▀▀ ▀▀▀█████████ ██████▀ ▄▄███ ███ ▀██████ █████ ▄▀▀ █████ ████ ▀ ████ ███ ███ ███ ███ ███ ███ ████ ████ █████ █████ ██████▄ ▄██████ █████████▄▄▄ ▄▄▄█████████ ███████████████████████████████ | 10,000x MULTIPLIER | │ | NEARLY UP TO .50%. REWARDS | | | ▀▀▀▀▀█ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ ▄▄▄▄▄█ |
|
|
|
Lewan
Member

Activity: 1008
Merit: 19
Backed.Finance
|
 |
October 26, 2020, 12:42:22 PM |
|
Dolar 2023 e kadar 10-11 i görecektir arkadaşlar bu yazdığımda burda kalsın. 10 sene içerisinde kendini 4 e katlayan doların şuanki olduğu konumdan 10-11 i görmesi çok zor değil bu şekilde hatalardan geri dönülmezse artmaya devam edecektir.
|
|
|
|
mandown
Legendary
Activity: 2548
Merit: 2038
|
 |
October 26, 2020, 12:58:05 PM |
|
Uzun zamandır satın aldığımız herşeyde dolar kuru zaten 10 tl idi  bakın çevreye dolar son 3 ayda %100 mü arttı elektronik herşey zamlandı. Şu saaten sonra doların 10 olmasını engelleyebilecek hiçbirşey yok. Batan bulgaristanın parası bile değer kazanıyor 
|
|
|
|
LGD2Business
Legendary
Activity: 3150
Merit: 1795
Spinly.io - Next-gen Crypto iGaming Platform
|
 |
October 26, 2020, 03:18:40 PM |
|
Bugün de 8'i geçtik birkaç gün konuşulur sonra onu da kanıksarız millet olarak. 1-2 ay sonra 9'u geçeriz birkaç gün onu konuşuruz Twitterdan falan paylaşımlar yaparız isyan ederiz sonra o seviyeleri de kanıksarız. Sonra 10 olur bunun kanıksanamayacak noktası olan psikolojik sınırı nedir acaba? Çok merak ediyorum evine ekmek alamayan adam ne zaman oyunu değiştirecek?
|
░▄████████████▀▄ ▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▄██ ████████████░█▀ ████░▄▄▄███████▄ ████▄▄▄▄▄▄▄▄░▄██ ▀▀▀▀▀▀▀▀████░███ ████████████░███ ████████████░█▀ | ░▄████████████▀▄ ▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▄██ ████████████░███ ████████████░███ ████████████░███ ████▄▄▄▄████░██▀ ████▀▀▀▀▀▀▀▀░▀ ████░█▀ | ░▄████████████▀▄ ▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▄██ ████████████░█▀ █████████░▄▄▄ █████████░███ ░▄░██████░██▀██▄ ▀▀░██████░▀██▄██ ████████████░█▀ | ░▄███████▀░▄██▀▄ ▀▀▀▀▀▀▀▀██▀▀▀▄██ ████████████░███ ████████████░███ ██░▄░███████░███ ██░█░███████░███ ████████████░███ ████████████░█▀ | ░▄██████▀▄ ▀▀▀▀▀▀▀▄██ ██████░███ ██████░███ ██████░███ ██████░███████▀▄ ██████░▀▀▀▀▀▀▄██ ████████████░█▀ | ░▄████▀██▄█████▀▄ ▀▀▀▀▀███▀▀▀▀▀▀▄██ █████████████░███ █████░█░█████░███ █████░▀░█████░███ █████████████░█▀ ██████████░▄▄▄ ██████████░█▀ | ..... Next−Gen Crypto iGaming ..... | | | | | | | Play now |
|
|
|
SUPERSAIAN
Legendary
Activity: 2842
Merit: 1573
|
 |
October 26, 2020, 03:55:23 PM |
|
Bugün de 8'i geçtik birkaç gün konuşulur sonra onu da kanıksarız millet olarak. 1-2 ay sonra 9'u geçeriz birkaç gün onu konuşuruz Twitterdan falan paylaşımlar yaparız isyan ederiz sonra o seviyeleri de kanıksarız. Sonra 10 olur bunun kanıksanamayacak noktası olan psikolojik sınırı nedir acaba? Çok merak ediyorum evine ekmek alamayan adam ne zaman oyunu değiştirecek?
Artık bu işin psikolojik bir kısmı falan kalmadı anlık olarak 8.08 deyiz dolar/tl de hedef bence hala yukarı yönlü,Ülkede üretim,tarım olmadıgı sürece böyle dışarı bagımlı kalıcaz bu durumlar ne zaman düzelir biz görürmüyüz büssürü sorunsal
|
░▄████████████▀▄ ▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▄██ ████████████░█▀ ████░▄▄▄███████▄ ████▄▄▄▄▄▄▄▄░▄██ ▀▀▀▀▀▀▀▀████░███ ████████████░███ ████████████░█▀ | ░▄████████████▀▄ ▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▄██ ████████████░███ ████████████░███ ████████████░███ ████▄▄▄▄████░██▀ ████▀▀▀▀▀▀▀▀░▀ ████░█▀ | ░▄████████████▀▄ ▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▄██ ████████████░█▀ █████████░▄▄▄ █████████░███ ░▄░██████░██▀██▄ ▀▀░██████░▀██▄██ ████████████░█▀ | ░▄███████▀░▄██▀▄ ▀▀▀▀▀▀▀▀██▀▀▀▄██ ████████████░███ ████████████░███ ██░▄░███████░███ ██░█░███████░███ ████████████░███ ████████████░█▀ | ░▄██████▀▄ ▀▀▀▀▀▀▀▄██ ██████░███ ██████░███ ██████░███ ██████░███████▀▄ ██████░▀▀▀▀▀▀▄██ ████████████░█▀ | ░▄████▀██▄█████▀▄ ▀▀▀▀▀███▀▀▀▀▀▀▄██ █████████████░███ █████░█░█████░███ █████░▀░█████░███ █████████████░█▀ ██████████░▄▄▄ ██████████░█▀ | ..... Next−Gen Crypto iGaming ..... | | | | | | | Play now |
|
|
|
mhanbostanci
Legendary
Activity: 3640
Merit: 1672
|
 |
October 26, 2020, 04:13:19 PM |
|
Çok merak ediyorum evine ekmek alamayan adam ne zaman oyunu değiştirecek?
hiç bir zaman. Evine ekmek alamayan adama sosyal yardım başlatılır. Makarnası, ekmeği, kömürü eksik olmaz. Ben oyumu değiştirmediğim için bu hale düştüm demez. Sosyal yardım devam etsin diye oyunu değiştirmez. Bu ülkemizde sağ partilerin, ta menderes zamanından beri uyguladığı politikaların sonucu oluşmuş bir sarmal. Peki bu sarmal ne zaman kırılır? Bundan 15 - 20 yıl önce ülkenin %49 u diğer %51 ini besliyordu. Bu oran gittikçe açıldı. şimdilerde ülkenin %35 inden alınan vergiler ile ülkenin %65 ini besliyorlar. Bu oran öyle bir noktaya gelecek ki artık vergilendirilebilen kesimden toplanan vergi ile zaten vergi vermeyen muhtaç kesim finanse edilemeyecek. İşte o zaman aydınlanacağız milletçe.
|
www.para.com.tr
| Linux Sistem Yönetimi Promox VE Danışmanlık
| Kurumsal Web Hosting Kurumsal E-posta Barındırma
|
|
|
|
lossnet
Legendary
Activity: 1820
Merit: 1123
|
 |
October 26, 2020, 04:14:40 PM |
|
Sene sonuna kadar 8 liranın üzerine çıkması benim için sürpriz olmaz aslında! Geçen ay yazmıştım bu tahminimi ama beklediğimden çok daha erken geçti 8 lirayı. Demek ki aralık sonuna kadar 9 lirayı görme ihtimali var! 2 sene önceki 7 lira barajı aşıldığında, bir daha o noktaya geri dönmeyecek diye düşünenler de vardı. Ama dolar ülkemizde her zaman rekorunu tazelemiş, birkaç lira düşse bile yükseldiği noktaya gelip tekrar aşmıştır. O yüzden 10-12 liraya ulaşmasının önünde bir engel yok. Euro da aynı şekilde 9,50'yi geçerek rekor kırdı. 10 liraya ulaşması birkaç haftayı bulur...
|
|
|
|
|
LGD2Business
Legendary
Activity: 3150
Merit: 1795
Spinly.io - Next-gen Crypto iGaming Platform
|
 |
October 26, 2020, 06:42:06 PM |
|
hiç bir zaman. Evine ekmek alamayan adama sosyal yardım başlatılır. Makarnası, ekmeği, kömürü eksik olmaz. Ben oyumu değiştirmediğim için bu hale düştüm demez. Sosyal yardım devam etsin diye oyunu değiştirmez. Orada kastettiğim dibin dibinde yaşayan parasız kesim değil Mhan hocam. Eskiden standart olan şeylerin hepsi artık lüks oldu. Orta sınıf yok edildi, ya zengin var ülkede ya fakir. Bu ülkenin en büyük kesimi olan eski orta sınıfın artık hem parası yok hem sosyal yardımdan faydalanamıyor. Vergi yükü sırtında, kredi ile tekneyi döndürüyor. Bu işin sonu nereye varacak? Bahsettiğim buydu aslında.
|
|
|
|
dannybrown (OP)
Legendary
Activity: 1694
Merit: 1032
|
 |
October 27, 2020, 07:37:47 AM |
|
Gayet iyi gidiyor dolar. Tabi her ne kadar ürün almamız zorlaşsada Kriptoda olduğumuz için en azından alım gücünü koruyabiliyoruz Konuyu açtığımda 6 dolar civarındaydı sanırım
|
|
|
|
|
mandown
Legendary
Activity: 2548
Merit: 2038
|
 |
October 27, 2020, 08:56:02 AM |
|
8,15 Olmuş yıl sonunu bırak ay sonuna 9û görecek gibi bu nedir arkadaş dün sabah 8 bugün 8,15 iktidar ve yönetimde yüz yok. İşin iyice boku çıkmaya başladı.
|
|
|
|
|
jopen
|
 |
October 28, 2020, 08:54:11 AM |
|
Pazartesi günü 7.99 TL olan Dolar bugün şimdilerde 8.26 TL yi gördü 2 gün içinde 0.27 kuruş gibi bir artış var.
100K TL ile Pazartesi günü alınan dolar - 12.515,64 $
Bugün satılırsa şimdi 103.379,22 TL. 2 günde 3.380 TL...
|
|
|
|
|
|
verbakalim
|
 |
October 28, 2020, 02:14:24 PM |
|
Merkez bankası doların öngörüsü yok dedi. Denecek bir şey yok demekki.
|
|
|
|
|
|