2014 είχα κάνει πρότζεκτ να δώσω BTC με paper wallet σε ώρα διάλεξης και έκανα και μια καταγραφή οθόνης ως tutorial να έχουν όλοι έναν τρόπο να τα βγάλουν σε δικό τους πορτοφόλι με δικό τους private key. Το βίντεο αυτό το έστειλε ο καθηγητής σε όλους. Γύρω στα 20 άτομα είχαν λάβει BTC τα οποία τώρα αξίζουν $2500 όλα μαζί. Λοιπόν μάντεψε πόσοι μπήκαν στον κόπο να φτιάξουν δικό τους πορτοφόλι. Κανένας.
Και όσους τυχαίνει να ξέρω και να μιλάμε χρόνια μετά μου είπαν πως έχασαν και το πορτοφόλι.
Εγώ για αυτό δεν θα χάριζα ποτέ BTC, ούτε καν μικροποσότητες. Είναι ανεύθυνοι οι περισσότεροι και κακά τα ψέματα, καλύτερα να τους χάριζες καμία χρυσή λίρα (έστω και κάλπικη

).
Το χειροπιαστό ο κόσμος το εκτιμάει καλύτερα...
«Το BTC είναι κοπανιστός αέρας, δεν έχει αξία»Θα κάτσεις να κάνεις διάλεξη περί Proof of Work; Περί ASIC που καίνε όσο ένας ηλεκτρικός θερμοσίφωνας (3-4 kW); Περί
energy currency;
Να πω και κάτι άλλο (για το παράπονο που έχεις):
Γιατί ρε παιδιά να προστατέψω εγώ τον κάθε αφελή/άγνωστο;
Μου πληρώνει εμένα μισθό BTC expert κανένας και δεν το ξέρω;
Δείτε γύρω σας πόσοι άχρηστοι κυβερνητικοί/ΔΥ/συνταξιούχοι 50 ετών υπάρχουν με υψηλούς μισθούς... αυτοί τι έργο παράγουν; Ποιόν προστατεύουν;
Λυπάμαι, αλλά ο τζάμπας πέθανε. Και όσοι με διαβάζουν χρόνια (και εδώ μέσα και αλλού) ξέρουν πόσα έχω προσφέρει αφιλοκερδώς στην κοινωνία. Για πόσο ακόμα θα το κάνω δηλαδή; Όταν άλλοι κερδίζουν χωρίς να προσφέρουν τίποτα απολύτως (ενίοτε σπέρνουν και συστημική προπαγάνδα που φτωχοποιεί/σκοτώνει κόσμο);
Πολύ φοβάμαι ότι μόνο με WW3 θα καθαρίσει η κόπρος του αυγεία.
Βοηθάω άτομα που είναι ήδη χωμένοι, μέσω του φόρουμ. Μου φτάνει αυτή η ηθική ικανοποίηση. Το να μπεις στο παιχνίδι είναι δυστυχώς ή ευτυχώς κατά μεγάλο παράγοντα ατομική ευθύνη. Η πείρα μου αυτό λέει. Πρέπει μόνος να το συνειδητοποιήσεις ότι είναι χρήσιμο. Όσο καλός φίλος / αδερφός / γιος κι αν είσαι, αν δεν ενδιαφέρεται ο άλλος, δεν...
Kαλά ναι, σίγουρα. Εγώ για να σου πω την αλήθεια, πιστεύω πως όταν το Bitcoin κάνει το halving του και ανέβει η αποτίμηση του σε σχέση με το ευρώ, όλοι αυτοί που αναφέρεις θα έρθουν μόνοι τους να ρωτήσουν :p
Και ξανά-μανά το 2026-2027 (ελέω Ταϊβάν ίσως) θα μας πρήζουν τον έρωτα γιατί «έσκασε η φούσκα του BTC».

Κλασικά εικονογραφημένα για εμάς τους παλιούς που έχουμε κάμποσα bull runs/bear markets στην πλάτη μας...

Να πω και το άλλο:
Εγώ ανήκω στο 1% των ανδρών που έχει
ΜΗΔΕΝ ενδιαφέρον για ποδόσφαιρο/ομάδες.
Πες ό,τι θες για μεταγραφές/ομάδες/πάμε στοίχημα! Από το ένα αυτί θα μπει, από το άλλο θα βγει.
Ε μάντεψε: το 99% του κόσμου εκεί έξω έχει
ΜΗΔΕΝ ενδιαφέρον για νομισματικά θέματα/νομισματική θεωρία (ό,τι πιο ξενέρωτο θέμα για συζητήσεις)!
Με το ζόρι παντρειά δεν γίνεται μάνα μου...
Ίσως, λέω ίσως, αν καταρρεύσει το ευρώ, τότε να νοιαστεί η μάζα (όχι από κάψα για νομισματική θεωρία, αλλά ως
ανάγκη επιβίωσης).