|
April 14, 2024, 08:39:00 PM Last edit: October 16, 2025, 04:45:38 PM by xpi |
|
Kripto Ekonomisinde 3D Baskı ve Üretim Merhaba,
3D yazıcılarla Bitcoin ve diğer kripto paralar üzerine hediyelik eşyalar, lambalar ve figürler üretiyorum. Amacım, bu ürünleri blok zincir teknolojisi üzerinden satışa sunarak hem sektöre katkıda bulunmak hem de bu alandaki potansiyeli göstermek.
Açıkçası, şu ana kadar Türkiye’de 3D yazıcıları ve kripto paraları bir araya getiren bir girişim görmedim. Bu yüzden, bu eksikliği bir fırsata çevirmek ve bu alanda bir şeyler yapmak istiyorum.
Ürünleri genel olarak açık kaynaklı modeller kullanarak üretiyor ve Bitcoin başta olmak üzere farklı kripto paralarla satış yapmayı planlıyorum. Şu an için sadece Türkiye’ye hizmet vermeyi düşünüyorum. Fiyatlandırmayı ise filament gibi üretim maliyetlerini TL cinsinden hesaplayarak belirleyeceğim. Gelen talepler ve önerilerle ürün çeşitliliğini artırmayı planlıyorum.
Bu işe tamamen kendi imkanlarımla başladım. Henüz bir destekçim veya yatırımcım yok, bu yüzden her şeyi küçük adımlarla götürmeyi hedefliyorum. Gelen talepler ve önerilerle ürün çeşitliliğini artırmak istiyorum. Bir yandan çalışmaya devam ederken bu projeyi ek iş/hobi olarak yürütüyorum. "Bitcoin ile bir şey alınır mı ya?" diyenlere, "Alınır kardeşim, mesela 3D yazıcıyla üretilmiş bir ürün alabilirsin," demek güzel olmaz mıydı?
Neler Yapabilirim? Baskı boyutu: Şu anda en fazla 210x210x270 mm boyutlarında üretim yapabiliyorum.
Fiyatlandırma ve Ödeme Filament fiyatları ve diğer malzemelerin maliyetleri değişken olabiliyor. Bu yüzden fiyatları, ürünün ağırlığı, baskı süresi ve kullanılan malzemelere göre belirliyorum. Örneğin, çok detaylı ve zaman alan baskılar daha yüksek maliyetli olabiliyor. Baskı öncesinde size deneme baskıları gerekebileceğini de mutlaka bildiriyorum.
Birincil Ödeme Yöntemi: Anlaşmanın ardından ürün baskıya alınır ve süreçte müşteriye fotoğraf(lar) gönderilir. Baskı öncesinde toplam ücretin %50’sini alıyorum. Ürün tamamlanıp kargoya verildiğinde kalan %50’yi ödüyorsunuz.
İkincil Ödeme Yöntemi: Başlangıçta ücretin %33’ünü alıyorum. Ürün baskıya girince tekrar %33 ödeme yapıyorsunuz. Kargoya verildiğinde kalan %33’ü ödüyorsunuz.
Kargo ve Ürün Gönderimi Sadece Türkiye içinde gönderim yapıyorum. Şimdilik kargo ücretini ben karşılamayı düşünüyorum.
Girişimin Büyümesi Talepler arttıkça ürün çeşitliliğini de artırmayı hedefliyorum. Eğer elinizde daha önce yapılmış bir model varsa, baskı süreci çok daha sorunsuz ilerler. Yeni bir tasarımınız varsa da önce iletişim kurarak ihtiyaçları netleştiririz.
Şimdilik siparişler için bana özel mesaj yoluyla ulaşabilirsiniz. Bu alanda büyümek ve daha fazla insana ulaşmak için geri bildirimleriniz benim için çok değerli.
Forumda biraz araştırma yaparak bazı benzer girişimlere rastladım, ancak sanıyorum ki bir yerde peşini bırakmışlar. Konuyu "Pazar Alanı" ve "Proje Geliştirme" bölümleri arasında açmakta kararsız kaldım ve birini seçtim, fikrimi daha fazla tartışmayı ve sizlerden gelen geri bildirimleri dinlemeyi çok isterim. Şimdiden teşekkür ve saygılarımı sunuyorum.
|