merakım talebin azalması veya boğa sezonlarının bitmesi gibi değil de, çook çok uzun vadede kripto paralar sizce gerçekten zamanında yazının bulunması, paranın takas sisteminin yerine geçmesi gibi insanlığın geleceği midir?
önce bunun olmasının bana göre ihtimalini ve sadece kendi kafamdaki senaryoyu paylaşmak istiyorum, buna göre kriptoparalar için nasıl bir gelecek oluşacak düşünebiliriz.
şimdi bu bahsettiğim türde şeyler yazının icadı olsun paranın icadı veya bir arabanın icadı olabilir ilk çıktıklarında hemen talep görmüyorlar. mesela araba ilk çıktığında altyapı sorunları, daha önceden buna hiç alışık olmayan insanlar ve yüksek maliyet gibi sorunlar vardı. oldukça uzun süreçlerde bu sorunlar çözüldü ve artık araba sahibi olmak, araba almak veya hayalini kurmak veya favori bir arabanızın olması hiç anormal gelmiyor.
kriptoparalarda da şu an benzer sorunlar var baktığımızda. altyapı için sorunlar var diyebiliriz. tüm dünyadaki ödeme sistemlerine bunu geçirmek bir kere imkansıza yakın gözüküyor. bir sürü problemle karşı karşıya kalıyoruz neresinden baksak. bazı insanlar sürekli hareketli bir fiyat grafiği olduğundan hiç yanaşmıyor.
hani sürekli trendler çıkar ya, 1900lü yıllardan bakarsanız şimdiki gözle saçma sapan sayılabilecek icatlar var baya komik

, bazen böyle trendler 10 yıl 20 yıl bile denenir durur ama insanlar bir türlü kabullenmez böyle şeyleri, bence kripto onlardan birisi olmayacak. benim bakış açım diğer buluşlarla aynı kefeye koyduğumuzda daha bebeklik dönemindeyiz kriptoların, ve çok hızlı gelişti. hızla adapte oldu ve popülerlik kazanmaya devam ediyor. dışarıdan bakıldığında korkunç yanları olsa da kullanışlı bir sistem. fakat 2300 yılında da hala flamalar trend çizgileri havada uçuşuyor olur mu kararsızım.
tarih böyle şeylerde tekerrür eder mi bilemiyorum ama bundan 50-100 sene sonra hala kullanılacak ve yeni nesil kriptoya adapte olacaksa eğer;
alın,aldırın. çünkü şu anda bedava olmalı.