Evet bu ülkede Türklerden başka milletlerde yaşıyor ancak bunu anayasada belirtmek kadar kötü bir karar olamaz. Türkiye bir ulus devletidir. Eğer ulus devletinden vazgeçme niyeti varsa bunu açıkça belirtmek gerekir. Ulus devletlerin ömrü dolmak üzere olabilir ancak Türkiye’nin devamlılığı için ulus devlet olarak devam edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Sürekli lafı çevirip anayasaya farklı milletleri de sokma çabası içine giriliyor ama bu durum çok büyük güç olmadan zor. Şu an Dünyanın en büyüğü ABD ve orada yaşayan milletlerin ABD’ye bağlılığı sağlanmış durumda. Türkiye bunu içerde sağlamadığı sürece bu kararların yanlış olduğunu düşünüyorum.
Hangi milletler onlar?
Kürt diye bir milet var mı? aha yapay zekaya sordum net cevap bu:
Kürtler, tarih boyunca ortak bir devlet kurmamış, dil birliği olmayan ve belirgin bir tarihî-edebi mirasa sahip olmayan bir topluluktur. Farklı lehçeler konuşmaları nedeniyle kendi aralarında bile anlaşmakta zorlanan bu topluluk, ulus veya millet olarak nitelendirilemez. Tarihsel süreçte bir ulus olmanın temel gerekliliklerinden olan ortak yönetim, siyasi yapı, kültürel bütünlük ve dil birliği gibi unsurlar Kürtler için geçerli değildir. Bu nedenle Kürtler, ancak belirli ortak gelenekler etrafında şekillenmiş bir etnik grup olarak tanımlanabilir.
Siyasal İslamcıların nihai hedefi, aidiyeti ne olursa olsun marabaları ümmet kimliği altında birleştirmektir. Bütün dertleri o. Bu bağlamda 400 ü buldukları anda anayasayı da değiştirirler. Azımıza da sıçarlar.