Hobiden kasıt el zanaatıysa pek el zanaatlarıyla bir bağım yok, anlamam da. Benim hobim müzik dinlemek, bilim kurgu filmleri izlemek, güzel romanlar okumak gerçi kitaplarla eskisi kadar bağım kalmadı da. Hobim bunlar genel olarak. Balık tutmayla pek bağım yok ama bir arkadaşım harika balık tutardı. İzlemesi keyifli ama sabır işi bunu söyleyebilirim.
Gençliğimde video formatları ile ilgileniyor üstüne korsan videoları hazırlayıp paylaşanların kullandığı standartlarda avi gibi formatları satın aldığım dvd'ler üzerinde düzenlemeler yapardım her işte olduğu gibi korsan video işinde bir standart vardı ve o standartları sıkıştırma kalitesi vb yakalamaya çalışırdım

kendime ait dvd rafı yapıp onu katagorize eder dvd kapakları bulup aldığım kutular için düzenleyip baskılar arşive koyardım ne zamanlardı ortalama 2000 dvd'yi o şekilde hazırladıktan sonra bir gün kafam attı internet hızının herşeye yetebildiğini farkettiğimde yaptığım bu emeğin aslında çöpten ibaret olduğunu farkettim çuvallara doldurup çöpün kenarına bırakmıştım. Sonuçta yaptığım yasal değildi ama benimde hobim oydu. Satış vs yapmıyordum hala örneklerden birkaç tane evimde durur.
Arşivcilik vb konularda evde sana ait bir oda olması gerekiyor yoksa hobi dediğin şey bir yerde her zaman tıkanıyor şimdide elektriksel el aletlerini ufak ufak satın alıyor ofisin arkasında bir yere el aletleri tezgahı hazırlıyorum kullansamda kullanmasamda ufak ufak alasım geliyor.
Hobi dediğin şey o kadar karışık bir olay ki kimine denizden taş toplamak saçma gelirken bir kesimde o topladığı taş ve kum'dan eserler ortaya çıkartıyor.