Konuşma sırası geldi mi bana şimdi bir kaç şey karalayayım buraya işin içinde olan birisi olarak
Arkadaşlar öncelikle kanunlar bizi korumuyor burada net bir bilgi vereyim ben, daha önce bir çok olay duyduk en basiti psikolojik sorunu olup sağa sola bıçak sallayarak 2 sağlık çalışanını yaralayan ve bacağından vurulup etkisiz hale getirilen kan kaybından ölen birisi vardı bu davada polisler savcılık tarafından müebbet istemiyle yargılandı
Bu videoda da ben izledim hatta sizin görmediğiniz videoları da görmüşümdür iki polis kardeşim gidiyor biri diğerine diyor ki abi aman vurma başımıza iş alırız yani böyle bir olayda bu cümle kurulmamalı Amerika’da sistemi biliyorsunuz sanırım benzer olay olmadan delik deşik edilmişti karşı taraf değil pompalı bıçak görülse adamlar deşiyor hatta tornavida bile olsa elinde vuruyor adamlar burada da videonun birinde şahıs vuruluyor tekbir getiriyor orada genç acemi kardeşimiz dibine kadar giriyor bu durumda da şahıs elini göğsüne doğru götürüyor
Arkadaşlar ben Nusaybin’de Hendek barikatlarda bulunmuş, orada çatışmalar altında kalmış bir çok arkadaşımı şehit vermiş bir kardeşinizim biz orada leşleri asla gidip almazdık güvenli bölgeden mümkünse uzun bir şeyle ters çevirmeye çalışırdık yoksa bomba imha ekibi gelir inceleme yapardı bunlar genelde ölmek üzere olunca kendilerini tuzaklarlar çünkü ölmeyi kafaya koymuşlar gitmişken ne kadar kişi götürebilirim bunun derdindeler yani sen ben gibi görmemek, basit bir olay olarak ele almamak lazım hele dibine kadar girmesi akıl tutulması ben olsam dibine girmem mesela en basitinden bomba yoksa bile küçük bir tabanca ile kafana sıkar yerde iki bacağından vurulmuş sadece elleri gayet kullanışlı pozisyonda ki mermiler de saçılmış yere o vurulmanın paniğiyle silahı atmamış olsa o arkadaş da şehit düşmüştü
Şehit emniyet müdürüne gelelim çalışan herkes dua ediyor çok babacan diyorlar adam karakolun üstünde lojmanda kalıyor ve silah seslerini duyunca saldırganı etkisiz hale getirmek için peşinden gidiyor o sırada vuruluyor şehit oluyor ha vursaydı ne olacaktı onu söyleyeyim soruşturma geçirecekti en iyi ihtimalle çünkü kaçan şahsı vurduğunda yargı diyor ki kardeşim kaçıyorsa neden sıkıyorsun eylem bitmiş diye ele alıyor olayın yargılama esnasında sorunları var
Mesela meşru müdafaa nedir? Meşru müdafaa sana veya bir başkasına olması muhtemel saldırıyı engellemek adına ve engelleyecek ölçüde yapılan savunmadır ama cümle o kadar açık ki engelleme ölçüsü nedir açmamış, muhtemel saldırı nedir açıklamamış yani silahı aldı sana doğrultmadıkça meşru müdafaa olmuyor çünkü yargı esnasında hakimlerimiz belki sıkmayacaktı neden ateş ettin deyip kasten öldürmeye sokuyor veya biraz daha ileri gidelim sıktı kaçtı gidiyor yine sıkamazsın eğer sırtını dönüp kaçtıysa meşru müdafa değil keyfi ateş yani kasten adam öldürmeden yargılanıyorsunuz yani sistemde bunlar böyle oldukça hiç bir polis güvende değil
Ayrıca diyelim adli sorun yaşamadınız idari soruşturma açılıyor ceza veriliyor belki de ihraç ediliyorsunuz yani çok kötü deneyimler yüzünden polisler artık silahlarını sadece bir aksesuar gibi taşıyorlar Allah rahmet eylesin şehitlerimize mekanları cennet olsun inşallah
2 sene polis okulu okumuş birisi olarak da kısa süreli eğitime ben de karşıyım veya öğretmenleri al yine ama öğretmenlik mesleğine paralel yerlerde çalıştır ama karakolda veya özel harekatta öğretmen olmasın 2 sene eğitim görmüş devrecilik bilen sistemin içinden yetişmiş kişileri değerlendir maalesef bizi Allah koruyor arkadaşlar eylem koymak çok kolay işte babasının tüfeğini aldı iki polisi şehit etti birisi birinci sınıf emniyet müdürü bu adam Türkiye’de sayılı Türkiye bu adam yetişsin diye milyonlarca liralık eğitim, zaman, kurs ve teknik donanım sağlamış bu adam 8 sene eğitim görmüş bir 16 yaşında katil geldi şehit etti
Suça sürüklenmiş çocukmuş ya bir sg suça sürüklenmemiş artık bu terörist olmuş çeteler 18 yaş altı çocukları artık suçlarda özellikle kullanıyorlar bu yüzden
Eyvallah Hocam ben sizi bilerek etiketledim ki doğruları bilelim.
Baştan sona okudum ve benim yorumlarımla aynı şeyleri yazmışsınız.
Şehit olan polislerimize Allah'tan rahmet diliyorum.
Bu yönetmelik mi kanun mu artık her ne ise değişmeli. Eli tüfekli saldıran varsa vurulup öldürülmeli.
Neyimiz doğru ki bu kanunlar doğru olsun.
Ölen öldüğü ile kalacak.
Hiç yakını ölen birisi yoksa bu durumu anlayamaz.
Ateş her zaman düştüğü yeri yakar. Biz 2-3 hafta sonra unutacağız nasılsa.😔