Akıllı köprüyü bulana kadar delinin köprüyü geçtiği bir zamanda ve ülkede yaşıyoruz. Şuanda burada bu forumda olan hocalarımızın ülkemiz IQ seviyesinin ortalamasının yukarıda olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim çünkü hatırlayın şu hayvani yükselişini yapmadan önce genel olarak btc ve türevleri hakkında sanal para birşeye yaramaz darkweb parası vs yorumlarını alıyorduk ve sonra ne oldu alayı baktı çok para kazandırıyor kahvede orada burada duyduğu sikimsonik coinlerle parayı kazanmaya çalıştılar ve kaybettiler. O yüzden burada olup araştıran kurcalayan insanları bu diğer ortalamadan yukarıda tutarım. Ama forum dışına baktığımızda normal IQ'nun yüksek olması birşey ifade etmiyor şark kurnazı dediğimiz insanlar oradaki buradaki dayılarını kullanarak ya da biraz para yedirerek normalde edinmemesi gereken haksız kazançları edinerek yüksek IQ'lu bireyleri emri altında çalıştırıyor. Genele vurma meser demeden önce bi bakın gençlerin haline çoğu çalışmak istemiyor ya da işsizlik oranına bakın ya da a101, burger gibi yerlerdeki kasiyerlere bakın kuryelere bakın ilim irfan sahibi olup harcanan insanlara bakın.
Bu ülkede IQ'un yüksekse değilde Sosyal IQ ya da kurnazlık IQ'un yüksekse kazanıyorsun.
Buna katılıyorum. Aslında IQ, her insanda tek bir sonuç verecek kadar basit bir ölçüt değil. Bir insanın sayısal IQ'su oldukça yüksek olabilir, ama diğer insanlarla etkileşimi azsa gerçek dünyada pek başarılı olmayacaktır. Doğduğunuz, yaşadığınız yere göre hangi alanda yüksek zekaya ve beceriye sahip olduğunuz hayatınızın kalitesini çok etkiler.
Yine de bence en önemli zeka ölçütlerinden birisi farkındalıktır. Bir insan yaşananları, kendisini, dünyayı ne kadar iyi analiz ediyorsa ve buna göre hareket ediyorsa o kadar rahat olacaktır. Kendisinin, ne yaptığının farkında olmadan robot gibi yaşayan insanlar tekdüze bir hayat yaşarlar, ve sadece istatistiklerde yer alırlar. Kimsenin hayatına dokunmadan, bu dünyada gerçek bir etki bırakmadan yaşayıp ölmenin ne anlamı var ki? Bu yüzden IQ önemli. İnsan hayatın akışında bazen durup "Ben ne yapıyorum?" diyebilmeli.