Bitcoin Forum
December 29, 2025, 08:21:25 PM *
News: Latest Bitcoin Core release: 30.0 [Torrent]

Home   Help Search Login Register More  
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 [34] 35 »
  Print  
Author Topic: Български (Bulgarian)  (Read 639314 times)
whotheff
Member
**

Activity: 762
Merit: 35

View Profile WWW
January 05, 2023, 03:09:39 PM

Привет. Някой има ли представа дали whitepaper-а на Биткойн е преведен на български? Щеше ми се да го преведа, но няма смисъл, ако вече е направено. След кратко търсене не успях да намеря нищо.

Щом го няма тук: https://bitcoin.org/en/bitcoin-paper шанса да го има преведен някъде другаде е минимален.

TheBeardedBaby
Legendary
*

Activity: 2422
Merit: 3345

₿uy / $ell

View Profile
January 05, 2023, 10:28:24 PM

Привет. Някой има ли представа дали whitepaper-а на Биткойн е преведен на български? Щеше ми се да го преведа, но няма смисъл, ако вече е направено. След кратко търсене не успях да намеря нищо.

Щом го няма тук: https://bitcoin.org/en/bitcoin-paper шанса да го има преведен някъде другаде е минимален.

всъщност ..

Привет, добре дошъл във форума.
Вече е преведен на българкси, няма нужда да си губиш времето, ето го:

https://docs.google.com/document/d/1e-S0exBbr5tUNozBCrAuv6k-teyj_Ue733yBlN9CGQE/edit

Smiley

Posting for free Cheesy
paid2
Legendary
*

Activity: 1148
Merit: 3743

View Profile
January 19, 2023, 12:14:16 AM
Last edit: January 07, 2025, 02:27:17 AM by paid2

През ноември срещнах човек, който я беше отпечатал на български и я раздаваше на клиентите пред моята банка  Cheesy Grin
paid2
Legendary
*

View Profile
January 19, 2023, 09:55:04 AM

България в светлината на световните прожектори  Undecided

https://www.mediapool.bg/gerb-uspya-da-prokara-vremenna-komisiya-nexo-news343980.html
TheBeardedBaby
Legendary
*

₿uy / $ell

View Profile
January 19, 2023, 07:41:00 PM

Защо всеки път като сме в центъра на събитията е все с лошо?

Posting for free Cheesy
paid2
Legendary
*

View Profile
January 20, 2023, 10:15:56 PM

Защо всеки път като сме в центъра на събитията е все с лошо?

Това е специалитетът на Балканите  Grin
Debilsumda
Jr. Member
*

Activity: 42
Merit: 4

View Profile
January 21, 2023, 03:28:43 AM

Здравейте хора, честно казано достатъчно се изморих да обяснявам моята история,но tldr, аз съм създателя на 13A1W4jLPP75pzvn2qJ5KyyqG3qPSpb9jM, адреса беше направен за да се събере наградата от coinbase, реално аз имах 13 адреса но след създаването на блоокчейн, се преместих в  4 5 само, в който имах над 20 30 хиляди токена в всеки с времето нали станаха повече, по малко няма значение, другото е, че наскоро излезнах от затвора, обвинен в измама с данъци с пране на пари и тн, нищо от това не е така точно, освен, че 1 2 години не съм плащал защото въобще не ме интересуваше да се запозная с тия неща, бях лапе, главно бях нареден, всички адреси бяха източени от държавата и в полза на нея разбира се, също бях инвестирал и в измамата на Ружа Игнатова и нейния onecoin, не ме винете тогава никой не го предполагаше, освен нали тя и брат и и нз кой още, брат и с който пушехме 3ва и пиехме бири на пейката зад блока.. Няма значение, излезнах и реално всичко което имах го няма тва е ясно, но видях, че този адрес е жив, с 50 койна от всичко форкове предполагам, мина доста време, но мисля, че съм близо вече защото се сдобих с снимки които тогава полицията е сканирала всичко 2017 гд, на някои се вижда адреса, но нали променен в бип150 формат може да се лъжа но формата за биткойн кеш, има и снимки които на някои транзакции се вижда същия nonce, но с това имам нужда някой да ме насочи как точно се изчисляваше това, да мога да стигна до privkey, реално ако не се лъжа, тогавашния адрес в bch формат, имаше много дупки водещи до privkeya, той и за това не съществува веча такъв формат, просто developerite тогава го ръшнаха, та смятам, че дори имам и половината или повече част от ключа, какво бихте ме посъветвали или какво точно да опитам, защото честно казано нещата са се променили много от тогава и ми е трудно да наваксам. Благодаря ви предварително нали за всеки който отговори и смятам, че ще стигна до адреса в крайна сметка, защото нямам друго, нямам друг вариант да си оправя бъдещето което вече бе ръзвалено, но това ми е шанса.
paid2
Legendary
*

View Profile
January 21, 2023, 08:37:25 AM

Здравейте хора, честно казано достатъчно се изморих да обяснявам моята история,но tldr, аз съм създателя на 13A1W4jLPP75pzvn2qJ5KyyqG3qPSpb9jM, адреса беше направен за да се събере наградата от coinbase, реално аз имах 13 адреса но след създаването на блоокчейн, се преместих в  4 5 само, в който имах над 20 30 хиляди токена в всеки с времето нали станаха повече, по малко няма значение, другото е, че наскоро излезнах от затвора, обвинен в измама с данъци с пране на пари и тн, нищо от това не е така точно, освен, че 1 2 години не съм плащал защото въобще не ме интересуваше да се запозная с тия неща, бях лапе, главно бях нареден, всички адреси бяха източени от държавата и в полза на нея разбира се, също бях инвестирал и в измамата на Ружа Игнатова и нейния onecoin, не ме винете тогава никой не го предполагаше, освен нали тя и брат и и нз кой още, брат и с който пушехме 3ва и пиехме бири на пейката зад блока.. Няма значение, излезнах и реално всичко което имах го няма тва е ясно, но видях, че този адрес е жив, с 50 койна от всичко форкове предполагам, мина доста време, но мисля, че съм близо вече защото се сдобих с снимки които тогава полицията е сканирала всичко 2017 гд, на някои се вижда адреса, но нали променен в бип150 формат може да се лъжа но формата за биткойн кеш, има и снимки които на някои транзакции се вижда същия nonce, но с това имам нужда някой да ме насочи как точно се изчисляваше това, да мога да стигна до privkey, реално ако не се лъжа, тогавашния адрес в bch формат, имаше много дупки водещи до privkeya, той и за това не съществува веча такъв формат, просто developerite тогава го ръшнаха, та смятам, че дори имам и половината или повече част от ключа, какво бихте ме посъветвали или какво точно да опитам, защото честно казано нещата са се променили много от тогава и ми е трудно да наваксам. Благодаря ви предварително нали за всеки който отговори и смятам, че ще стигна до адреса в крайна сметка, защото нямам друго, нямам друг вариант да си оправя бъдещето което вече бе ръзвалено, но това ми е шанса.

накратко: hashcat

Не съм сигурен, че разбрах всичко, защото не съм роден българин
Debilsumda
Jr. Member
*

Activity: 42
Merit: 4

View Profile
January 21, 2023, 09:36:55 AM

накратко: hashcat

Не съм сигурен, че разбрах всичко, защото не съм роден българин

Аз също съм изморен да обяснявам подробно, може трудно да се разбере нещо. Иначе не мога да правя нищо друго, защото нямам лаптоп или компютър вече.
TheBeardedBaby
Legendary
*

₿uy / $ell

View Profile
January 23, 2023, 09:35:24 PM

Сложно е положението, яко нямаш часният ключ, е трудно.
Aко мислиш, че имаш час от ключа може да се пробваш с разните там програмки, като hashcat ама като цяло ако ти липсват 7+ знака шанса е почти никакъв.

Posting for free Cheesy
spartaneca1
Newbie
*

Activity: 75
Merit: 0

View Profile
January 31, 2023, 05:02:38 PM

Здравейте пичове,
Някой може ли да ми асистира с един проблем. Имам USDT bep20 в тръстуолет и не знам как да ги изтегля. Някой би ли ми помогнал
paid2
Legendary
*

View Profile
January 31, 2023, 05:18:23 PM

Здравейте пичове,
Някой може ли да ми асистира с един проблем. Имам USDT bep20 в тръстуолет и не знам как да ги изтегля. Някой би ли ми помогнал

Искате ли да ги премахнете към адрес на BEP20? Или искате да ги замените с FIAT?
paid2
Legendary
*

View Profile
January 31, 2023, 05:19:24 PM

https://academy.binance.com/bg/articles/how-to-withdraw-bep20-tokens-on-binance-smart-chain
TheBeardedBaby
Legendary
*

₿uy / $ell

View Profile
February 03, 2023, 08:14:43 PM

Здравейте пичове,

Искаш да ги обърнеш в левове ли или да ги прехвърлиш само?

Posting for free Cheesy
TheBeardedBaby
Legendary
*

₿uy / $ell

View Profile
March 01, 2023, 11:19:04 AM

Честита Баба Марта! Smiley

Posting for free Cheesy
paid2
Legendary
*

View Profile
March 01, 2023, 05:50:23 PM

Честита Баба Марта! Smiley

Много ви благодаря! Пожелавам на теб и на всички наши български приятели във форума много здраве. Ние все още трябва да чакаме щъркела  Grin
Ded_Kronchs
Copper Member
Member
**

Activity: 294
Merit: 77

View Profile WWW
March 07, 2023, 09:38:49 PM

Весело е към вас тука. Такъв вопрос: има ли нужда да се създава някои курсове за криптовалута?
xCryptoManiaX
Full Member

Activity: 361
Merit: 137

View Profile
March 17, 2023, 05:48:20 PM

Весело е към вас тука. Такъв вопрос: има ли нужда да се създава някои курсове за криптовалута?

Не бих казал. Базови има достатъчно, дори на български.
Особено ако човек знае английски не виждам и една причина да си купува какъвто и да е курс за крипто валути.

TheBeardedBaby
Legendary
*

₿uy / $ell

View Profile
March 17, 2023, 06:51:16 PM

Особено ако човек знае английски не виждам и една причина да си купува какъвто и да е курс за крипто валути.

Аз като гледам въпроса, по начина, по който е зададен, си мисля че човека само си трупа постове. Машинния превод все още е доста далеч от перфектен, и слава богу Wink

Posting for free Cheesy
Ded_Kronchs
Copper Member
Member
**

Activity: 294
Merit: 77

View Profile WWW
April 18, 2023, 10:06:38 PM

Аз като гледам въпроса, по начина, по който е зададен, си мисля че човека само си трупа постове. Машинния превод все още е доста далеч от перфектен, и слава богу Wink

Знам не един език. Да, не ги знам перфектно, но всчико разбирам и мога горе-долу да говора Wink
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 [34] 35 »
  Print  

Jump to: